Naročila v spletni trgovini trenutno niso možna. Hvala za razumevanje.

Lahko tudi moški pripomore k hitrejši zanositvi?

Lahko tudi moški pripomore k  hitrejši zanositvi

Za novorojenčka sta potrebna dva in čeprav bo ženska nosila in rodila otroka, ima tudi moški pomembno in ključno vlogo pri nosečnosti. V kolikor sta s partnerjem sprejela to pomembno odločitev, je čas, da začneta oba ustrezno skrbeti zase. S tem mislimo predvsem na življenjski slog, s katerim lahko oba izboljšata svojo plodnost in posledično možnosti za zanositev.

Pomembni koraki pred načrtovanjem družine

Ste vedeli, da lahko moški storijo zares veliko korakov za izboljšanje svojega zdravja, življenjskega sloga in odnosov, da bi povečali možnosti za zanositev? V tokratnem blogu se bomo osredotočili predvsem na moškega in dejavnike, ki jih lahko on izboljša, ko načrtujete naraščaj. Različni dejavniki, od genetike in življenjskega sloga do izpostavljenosti okolju in hormonov, lahko vplivajo na plodnost moškega, zato je težko odkriti natančen vzrok za neplodnost.

Neplodnost pri moških 

Najnovejše raziskave kažejo, da se je povprečno število spermijev v zadnjih 50 letih zmanjšalo za kar 50 %. Šokantno, kajne? Najverjetneje tudi še niste vedeli, da moški dnevno proizvedejo na milijone semenčic, vendar na njihovo kakovost vplivajo številni zunanji dejavniki.  Vzroki za moško neplodnost so številni, vendar na srečo poznamo tudi že kar nekaj rešitev. Nekatere izmed njih se konkretno dotikajo samega življenjskega sloga, ki je osnova za zdrav organizem in dober imunski sistem.

Skrb za zdravstveno stanje

Učinkovito obvladovanje kroničnih zdravstvenih stanj, kot sta povišan krvni tlak in sladkorna bolezen, lahko izboljša možnosti moškega za zanositev. Poleg tega lahko nekatera zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje visokega krvnega tlaka, depresije in tesnobe, bolečine in povečane prostate, negativno vplivajo na plodnost. Tudi dodatni testosteron lahko zmanjša proizvodnjo sperme. Moški bi moral s svojim zdravnikom spregovoriti o zdravilih, ki jih jemlje, in o tem, ali bi to lahko oviralo njegovo plodnost.

Redna telesna vadba

Vsi že dobro vemo, da telovadba pomaga zmanjšati stres, izboljša počutje in odlično koristi splošnemu zdravju. Vendar pa nekatere študije kažejo, da lahko pretirana intenzivna vadba in naporen urnik treningov pri moških, kot so triatlonci in maratonci, škoduje njihovi plodnosti. Potrebno je najti sredinsko pot in zdravo mero prave aktivnosti, ki bo prinesla pozitivne rezultate in vas ne bo dodatno obremenjevala in utrudila. Redna telesna aktivnost lahko poveča nivo testosterona v telesu in s tem izboljša plodnost. Zelo pogosto je vzrok za neplodnost prav v življenjskem stilu in vplivih okolja. Moderen in posledično manj zdrav način življenja ima velik vpliv na kvaliteto semenčic, zato poskrbite, da boste obdani s pozitivnimi ljudmi, ki tudi samo veliko dajejo na gibanje na svežem zraku oziroma v naravi.

Redno kolesarite ali vozite tovornjak?

Raziskovalci so preučevali, ali lahko vožnja s kolesom vpliva na spermo, saj kolesarjenje vključuje dolga obdobja sedenja v položaju, ki zviša temperaturo mednožja, vključuje pa tudi poskakovanje in vibracije, ki negativno vplivajo na spermije. Kar nekaj raziskav tudi kaže, da imajo vozniki tovornjakov na dolge razdalje več težav s plodnostjo iz podobnih razlogov kot navdušeni moški kolesarji. Ena izmed študij je pokazala, da so moški, ki so obiskovali klinike za plodnost in poročali, da kolesarijo vsaj pet ur na teden, imeli nižjo število spermijev in slabšo gibljivost semenčic v primerjavi z moškimi, ki so delali druge oblike vadbe in tistimi, ki so več poležavali kot telovadili. Druge raziskave pa tudi kažejo, da je vožnja s kolesom pri moških povezana z večjim tveganjem za erektilno disfunkcijo. Žal pa je še vedno premalo podatkov in dokazov tem, ali kolesarjenje dejansko vpliva na delovanje sperme ali ne.

Za vsako težavo obstaja rešitev

Neplodnosti ni treba skrivati, še posebej zato, ker se zdravljenje v večini primerov konča z dobrim izidom. Metode zdravljenja neplodnosti so zanesljive in učinkovite. Pri začetnem načrtovanju je predvsem pomembno, da telesu zagotovite vse potrebne vitamine in minerale. Veliko vlogo v vašem telesu nosi koencim Q10, saj je ključen pri nastanku celične energije. Kot zelo učinkovit naravni antioksidant se uspešno bori s prostimi radikali in tako varuje celice pred poškodbami DNK. Prehransko dopolnilo Fertility+ vsebuje unikatno, patentirano vodotopno obliko Q10Vital, ki ima dokazano izjemno visoko absorpcijo.

fertility-zanjo-blog

Fertility+ ZANJO

Prehransko dopolnilo za ženske, ki krepi imunski sistem in izboljšuje plodnost in počutje.
fertility-zanj-blog

Fertility+ ZANJ

Prehransko dopolnilo za moške, ki krepi imunski sistem in izboljšuje počutje.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Na našem blogu