Naročila v spletni trgovini trenutno niso možna. Hvala za razumevanje.

Kako povečati svoje možnosti za zanositev?

Kako povečati svoje možnosti za zanositev

Si želite zanositi? V kolikor sta s partnerjem sprejela to pomembno odločitev, je čas, da začnete ustrezno skrbeti zase. S tem mislimo predvsem na življenjski slog, s katerim lahko tako vaš partner kot vi izboljšata svojo plodnost in posledično možnosti za zanositev.

Poskrbite za ustrezno prehrano

V kolikor želite zanositi, vam bo to prej uspelo ob ustrezni prehrani. Le-to pomeni, da je dobro, da uživate le nepredelano hrano, kot so denimo polnovredna žita, sadje in zelenjava, meso in mastne ribe, iz svojega jedilnika pa odstranite bela prazna živila, kot so denimo določeni pekovski izdelki. Za zanositev so ‘nevarne’ tudi trans maščobe, ki se nahajajo v skoraj vseh sladkarijah in slanih prigrizkih. Če želite zanositi, je dobro tudi, da se izogibate glutenu,  prav tako pa ne pozabite na ustrezne količine vode, ki tako za hormone kot hranila predstavlja glavni transportni sistem. Nekateri strokovnjaki ženskam, ki želijo zanositi, prav tako odsvetujejo pretirano pitje kave.

Pazite na težo

Morda niste vedeli, a na zanositev lahko vpliva tudi teža. Z redno rekreacijo in ustrezno prehrano poskrbite za ustrezno telesno težo. To ne pomeni, da morate kar naenkrat izgubiti 10 kilogramov ali več, temveč, da poskrbite za normalni indeks telesne mase. Preveč kilogramov ali premalo kilogramov lahko namreč oteži zanositev. Previsoka telesna teža lahko vodi v povečano nastajanje hormonov, kar lahko rezultira v manj pogostih ovulacijah. Tudi prenizka telesna teža je lahko nevarna, saj telo v tem primeru telo ne proizvede dovolj hormonov za redno ovulacijo. Pri prekomerno težkih moških obstaja tudi večja verjetnost, da bodo imeli manjšo količino semenčic, prav tako so le-te zaradi prekomerne telesne teže počasnejše. Zanositev lahko otežuje tudi partner, ki ima preveč ali premalo kilogramov.

Zmanjšajte uživanje alkohola in prenehajte kaditi

Dokazano je, da tako alkohol kot cigarete negativno vplivajo na plodnost, zato se kajenju popolnoma odpovejte, če želite zanositi, uživanje alkohola pa zmanjšajte zgolj na priložnostni kozarec ali dva ob kakšnem slavju. Kajenje vpliva na različne psihološke funkcije, ki so potrebne za normalno zanositev, saj povzroča rast foliklov in zmanjšuje odpornost organizma proti infekcijam. Ženske, ki so začele kaditi pred 16 letom starosti in pokadijo več kot 10 cigaret na dan, imajo prav tako povečano verjetnost za nastanek nepravilnosti na jajcevodih. Kajenje pa prizadene tudi moško plodnost, saj lahko vpliva na število semenčic in njihovo oploditveno sposobnost.

Poskrbite za miren spanec in zmanjšajte stres

Nekatere raziskave so pokazale, da lahko možnosti za zanositev zmanjša tudi pomanjkanje spanca, ki na splošno slabi imunski sistem. Prav tako pa lahko vaše možnosti za zanositev zmanjša tudi stres. V kolikor ste v življenju preveč zaposleni in se nikakor ne morete sprostiti, razmislite o spremembi vašega urnika in si izborite vsaj uro na dan samo zase. Le-to porabite bodisi za počitek bodisi za dodatno sproščanje z jogo ali meditacijo. Ko boste zmanjšali stres v svojem življenju, boste prav tako lahko bolj uživali pri spolnih odnosih. Priporočljivo je tudi, da, v kolikor želite zanositi, o tem čim manj razmišljate. Zavedamo se, da to ni preprosto, pa vendar gotovo tudi vi poznate zgodbe o parih, ki so zanosili, ko so mislili, da to ni več mogoče in se tudi nehali truditi.

Takoj pričnite z uživanjem vitaminov in folne kisline

Možnosti za zanositev pa boste najhitreje povečali z uživanjem prehranskega dopolnila Fertility+, ki vsebuje vse potrebne sestavine, ki jih je priporočljivo uživati, v kolikor si želite zanositi. Fertility+ je namenjen vsem parom, ki načrtujejo otroka, s svojimi 100 % naravnimi in skrbno preverjenimi sestavinami pa krepi imunski sistem in izboljšuje plodnost. Vsebuje vitamine A, C, D, E, B6, B12, folno kislino, cink in koencim Q10 ter pomaga urediti hormonsko ravnovesje v telesu, izboljšuje zdravje reprodukcijskega sistema, ščiti pred oksidativnim stresom in pomaga povečati možnosti za zanositev.

fertility-zanjo-blog

Fertility+ ZANJO

Prehransko dopolnilo za ženske, ki krepi imunski sistem in izboljšuje plodnost in počutje.
fertility-zanj-blog

Fertility+ ZANJ

Prehransko dopolnilo za moške, ki krepi imunski sistem in izboljšuje počutje.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Na našem blogu