Pogoji poslovanja spletne trgovine www.vitanoval.com

Uvod in podatki o podjetju

S spletno trgovino www.vitanoval.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje FIN d.o.o.(v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja vas zavezujejo v trenutku, ko stopite v spletno trgovino. Prosimo, pazljivo preberite celotno vsebino splošnih pogojev poslovanja. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Prodaja in dostava blaga je možna na celotnem ozemlju Evropske Unije.


Podatki o podjetju

FIN d.o.o.
Knafelčeva ulica 13B
2000 Maribor
Slovenija

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh in podstraneh spletne trgovine. V primeru, da se s splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa v spletni trgovini ne opravite. Z vsakim nakupom, opravljenim v spletni trgovini, se šteje, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in, da se z njimi v celoti strinjate. Pogoji so redno ažurirani in dostopni vsakomur. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov v spletni trgovini, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega in zvočnega materiala.

Preglednost in dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • pomembne informacije o vsebnosti sestavin izdelkov,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dobavljiv),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene, ki že vsebujejo davke, · način plačila in dostave in ceno dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • obvestilo o postopku pritožbe, reklamacije, vključno z dostopom vseh podatkov o kontaktni osebi oziroma vseh podatkov o službi za stike s kupci.

Postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec lahko naročila odda preko virtualne košarice. Ob vstopu in naročilu artikla v spletni trgovini se obiskovalcu ni potrebno registrirati, s čimer je uporabniška izkušnja prijetnejša. Do končne izvedbe naročila uporabnika loči samo en korak. Ob izbranem artiklu in dodanem v košarico, uporabnik vpiše samo osnovne podatke (ime, priimek, naslov za dostavo, poštna številka in pošta, telefonska številka in elektronski naslov). Kupcu/obiskovalcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni. Po naročilu prejme kupec pogodbo o nakupu preko e-pošte na svoj elektronski naslov. Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, v kolikor ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. Vsi podatki, ki so oddani ob naročilu, so šifrirani s pomočjo SSL certifikata, ki ga ima spletna trgovina. Varnost vaših podatkov nam je izredno pomembna.

Dostava in način plačila

Za dostavo paketov v državi Slovenije skrbi podjetje POŠTA SLOVENIJE, d.o.o. Paket se dostavi v roku 2-3 delovnih dni. V okviru sodelovanja ponudnik daje možnost, da artiklov kupec ne plača v naprej. Šele, ko paket dostavi kurirsko podjetje POŠTA SLOVENIJE, d.o.o., uporabnik plača artikel ob prejemu, torej po povzetju (z gotovino). Stroški dostave so brezplačni ob vsakem nakupu.

Cene

Vse cene na ponudnikovi spletni trgovini so v € in ne vsebujejo DDV. Na osnovi 1. točke 94. člena ZDDV-1, davek ni obračunan. Nismo zavezanec za DDV.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s podatki o naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. V spletni trgovini so navedene redne in znižane cene. V primeru navedbe znižane cene, je redna cena prečrtana. Znižane cene označujejo akcijske cene izdelkov zaradi paketne ponudbe.

Promocijske kode

V sklopu promocijskih akcij je mogoče, da ponudnik potencialnemu kupcu pošlje promocijsko kodo. Datum veljavnosti in namen promocijske kode bo ponudnik jasno razčlenil. V primeru nejasnoti glede koriščenja promocijske kode, lahko kupec/obiskovalec pošlje e-sporočilo z zastavljenim vprašanjem na e-naslov: info@vitanoval.com. Popusti se med seboj ne seštevajo. Za en nakup je možno unovčiti le eno kodo s popustom.

Odstop od pogodbe

Kupec lahko takoj po oddanem naročilu odstopi od pogodbe tako, da pisno preko e-sporočila obvesti ponudnika o odstopu od naročila nemudoma po oddanem naročilu. E-sporočilo naj kupec pošlje na info@vitanoval.com in pripiše št. naročila.

Kupec lahko vrne izdelek v roku 30 dneh od prejema. Kupec mora sam plačati stroške povratnega pošiljanja artikla. V primeru, da ponudnik uporabniku pošlje napačen artikel, stroške povratnega pošiljanja plača ponudnik. Pred vračilom izdelkov mora kupec nujno o tem obvestiti podporno službo na info@vitanoval.com, ki bo kupcu tudi posredovala podatke in naslov za vračilo paketa. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek.

Vračilo opravljenih plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema obvestila o vračilu. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče, prav tako ponudnik ne sprejme vrnjenih paketov z odkupnino.

Stvarna napaka izdelka

Ponudnik je v skladu z zakonom kupcu dolžan zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom ponudnika. Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti roku v 45 dni od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Vračilo blaga se ob uveljavljanju garancije opravi v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja.

Napaka je stvarna, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in mu hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. O stvarni napaki lahko kupec ponudnika obvesti po elektronski pošti na info@vitanoval.com

Odveza odgovornosti

Ponudnik se trudi po najboljših močeh zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu pa lahko pride do napak pri vnosu informacij. O morebitnih napakah bo ponudnik kupca tudi pravočasno obvestil in ponudil rešitev, ki bo v obojestransko korist. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije obravnavati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Ponudnik ne odgovarja za izpad spletne trgovine, v kolikor je ta izpad posledica dejavnikov, na katere ponudnik nima vpliva.

Komunikacijski kanali

Ponudnik lahko svojim kupcem preko e-pošte pošlje obvestilo o aktualni ponudbi. Prejemniki obvestil se lahko od prejemanja kadarkoli odjavijo s klikom na povezavo v nogi sporočila. Za vsa oglasna sporočila velja, da:

 • bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila,
 • bo pošiljatelj jasno imenovan,
 • bodo različne akcije, promocije in druge tržne tehnike označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • bo željo uporabnika, ki ne želi prejemati oglasnih sporočil, ponudnik izrecno spoštoval.

Intelektualna lastnina

Spletna trgovina, podatki, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Vitanoval UG. Logotip je v lasti podjetja Vitanoval UG.

Varnost osebnih podatkov

Vaši podatki so nam izrednega pomena in jih varujemo s pomočjo najnovejše strežniške infrastrukture. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, obveščanje o novostih in akcijah in za administracijske storitve. Podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam in bodo v celoti v lasti ponudnika. Ponudnik za dodatno varnost podatkov zagotavlja SSL certifikat, ki je nameščen na strežniku. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema, s katerim opravlja naročila.

Varstvo potrošnika, odgovornost in dostopnost

Uporaba spletne trgovine je izključno na lastno odgovornost uporabnika. Ponudnik ne jamči za pravilno in nemoteno delovanje spletnih vsebin ali njihovih posameznih sklopov. Enako ne jamči, da spletna trgovina, strežniki ali elektronska sporočila ne vsebujejo virusov ali drugih škodljivih elementov. Ponudnik v tem smislu ne more prevzeti odgovornosti za morebitno škodo, ki bi lahko nastala ob ali zaradi uporabe spletne strani in trgovine. Spletna trgovina je praviloma odprta 24 ur na dan in vse dni v letu. Ponudnik si pridržuje pravico do krajših prekinitev dostopa do spletne strani in trgovine, zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov.

Pritožbe in spori

Ponudnik si prizadeva k upoštevanju veljavne zakonodaje o varstvu potrošnikov. V primeru reševanja pritožbe ali spora, bo ponudnik zmeraj dodelil odgovorno osebo, ki bo obravnavala primer pritožbe/spora. Kupec se naj v primeru morebitne pritožbe obrne na ponudnika preko elektronskega naslova info@vitanoval.com. Postopek obravnave pritožbe in sporov je zaupne narave. Ponudnik se zaveže, da bo v roku 7 delovnih dni, kupcu poslal obvestilo o prejetju pritožbe in ga obveščal o samem poteku postopka. Ponudnik si bo zmeraj prizadeval, da se morebitni spori razrešijo in da s kupcem sodeluje še naprej.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi, ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavno zakonodajo. Ponudnik kot ponudnik blaga, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Navedena ureditev izhaja iz Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Podpora obiskovalcem in kupcem

Ponudnik nudi podporo obiskovalcem in kupcem v spletni trgovini preko elektronske pošte na info@vitanoval.com, preko družbenih omrežij na uradnih straneh podjetja Vitanoval UG. Telefonska podpora je na voljo med 8. in 16. uro med delovniki.

Fertility+ ZANJO

Fertility+ 1M

1 – mesečna terapija (60 kapsul)

44.90€

REDNA CENA 89.8 €

BREZPLAČNA POŠTNINA
EKSKLUZIVNA PONUDBA

Fertility+ 1M

1 – mesečna terapija (60 kapsul)

44.90€

REDNA CENA 89.8€

BREZPLAČNA POŠTNINA
EKSKLUZIVNA PONUDBA
Fertility+ ZANJ

Ne prezrite super nasvetov in drugih ugodnosti!

Samo za naše VitaNovalovce!